Home / top scrolling / Απελευθέρωση αρπακτικών πουλιών με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα Μεταναστευτικών Πουλιών

Απελευθέρωση αρπακτικών πουλιών με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα Μεταναστευτικών Πουλιών

 

Το Κυπριακό Κέντρο Περιβαλλοντικής Έρευνας και Εκπαίδευσης (ΚΥ.Κ.Π.Ε.Ε.) της Ιεράς Μητρόπολης Λεμεσού γιορτάζει την Παγκόσμια Μέρα Μεταναστευτικών Πουλιών με απελευθέρωση αρπακτικών πουλιών από την Υπηρεσία Θήρας και Πανίδας. Η δράση αυτή έχει ως στόχο να ευαισθητοποιήσει τα παιδιά αλλά και όλο τον κόσμο αναφορικά με την προστασία των αποδημητικών πουλιών και του περιβάλλοντός τους.

Η μετανάστευση των πουλιών αποτελεί ένα εντυπωσιακό φαινόμενο του φυσικού κόσμου, το οποίο προκαλεί θαυμασμό καθώς κάθε χρόνο περισσότερο από 50 δισεκατομμύρια πουλιά μεταναστεύουν ανάμεσα σε διάφορους ηπείρους. Αν και στο επίπονο αυτό ταξίδι τους συναντούν ποικίλους κινδύνους, γνωρίζουν ότι οι απώλειες αυτές είναι λιγότερες από όσες παρουσιάζονται σε ένα μόνιμο ενδιαίτημα.

Ο μεγαλύτερος δυστυχώς κίνδυνος που συναντούν είναι ο άνθρωπος, είτε έμμεσα μέσα από τις ανθρώπινες κατασκευές, είτε άμεσα από τη λαθροθηρία.

Ας θέσουμε ένα τέλος στα εμπόδια που δημιουργούμε εμείς οι άνθρωποι υιοθετώντας και προωθώντας στρατηγικές για μια αρμονική συνύπαρξη με τη φύση και συνεπώς μια αειφορική ανάπτυξη.

Τα μεταναστευτικά πουλιά που απελευθερώθηκαν είναι αρπακτικά και είχαν τραυματιστεί με διάφορους τρόπους. Έτυχαν στη συνέχεια της φροντίδας από το Αναρρωτήριο Άγριων Πτηνών της Υπηρεσίας Θήρας και Πανίδας και τώρα έφτασε η ώρα να επιστρέψουν υγιή πίσω στο φυσικό τους περιβάλλον.

Στην Κύπρο το 70% των ειδών όλων των πουλιών που συναντούμε είναι μεταναστευτικά.

Φωτογραφίες:

Διαβάστε επίσης

Αναβολή τελετής των Παγκύπριων Περιβαλλοντικών Βραβείων

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Σας ενημερώνουμε ότι, λόγω έκτακτου ταξιδιού του Προέδρου της Δημοκρατίας, η τελετή βράβευσης των ...