Home / Unpublished / Διεξαγωγή Επιμορφωτικού Σεμιναρίου «Σχολικοί Λαχανόκηποι»

Διεξαγωγή Επιμορφωτικού Σεμιναρίου «Σχολικοί Λαχανόκηποι»

Το Σάββατο, 10/12/2016 πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στο Κυπριακό Κέντρο Περιβαλλοντικής Έρευνας και Εκπαίδευσης  (ΚΥ.Κ.Π.Ε.Ε. ) της Ιεράς Μητροπόλεως Λεμεσού, το Επιμορφωτικό Σεμινάριο με θέμα “Σχολικοί Λαχανόκηποι”, σε συνεργασία με την Ερευνητική Ομάδα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Κύπρου. Στο σεμινάριο συμμετείχαν εκπαιδευτικοί κυρίως Δημοτικής, αλλά και Μέσης και Προδημοτικής Εκπαίδευσης.

Μετά από τον Χαιρετισμό – Καλωσόρισμα από τον Επιστημονικό Διευθυντή του ΚΥ.Κ.Π.Ε.Ε. Δρ Ανδρέα Χατζηχαμπή, ακολούθησε Χαιρετισμός και Εισαγωγή στο Σεμινάριο από τον Αναπληρωτή Καθηγητή του Τμήματος Επιστημών της Αγωγής του Πανεπιστημίου Κύπρου Δρ Κώστα Κορφιάτη. Στη συνέχεια, η κα Στέλλα Πέτρου, ΕΕΠ του τμήματος Επιστημών της Αγωγής του Πανεπιστημίου Κύπρου, ανάπτυξε το θέμα του Επιμορφωτικού Σεμιναρίου.

Οι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν και να ασχοληθούν με θέματα που σχετίζονται με: 

  1. την παιδαγωγική αξία των Σχολικών Λαχανόκηπων,
  2. τα στάδια δημιουργίας ενός Λαχανόκηπου,
  3. ιδέες για την παιδαγωγική αξιοποίηση ενός λαχανόκηπου, και 
  4. τη σημασία και ιδέες σύνδεσης του σχολικού λαχανόκηπου με τη σχολική κοινότητα και την ευρύτερη κοινωνία του σχολείου και του περιβάλλοντός του.

Οι εκπαιδευτικοί που συμμετείχαν στο Επιμορφωτικό Σεμινάριο είχαν, επίσης, την ευκαιρία να επισκεφθούν την πανέμορφη Δεσποτική Λίμνη και να ενημερωθούν για τη σημασία της ως την τελευταία υδατοσυλλογή γλυκού νερού στην Κύπρο, γεγονός που την καθιστά ως ένα υψηλής οικολογικής αξίας ενδιαίτημα τόσο για τα μεταναστευτικά πουλιά όσο και για τα αρπακτικά πτηνά της περιοχής.

Όλοι οι εκπαιδευτικοί που συμμετείχαν θα έχουν πρόσβαση στο εκπαιδευτικό υλικό “Σχολικοί Λαχανόκηποι: Σκέφτομαι, Συνεργάζομαι, Δρω”.

Θυμίζουμε ότι του ΚΥ.Κ.Π.Ε.Ε. σε συνεργασία με την Ερευνητική ομάδα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Κύπρου έχει προκηρύξει Διαγωνισμό Σχολικού Λαχανόκηπου για τη σχολική χρονιά 2016-2017.

Φωτογραφικό Υλικό από Επιμορφωτικό Σεμινάριο:

Διαβάστε επίσης

Κόσμος και Μικρόκοσμος: το αποτύπωμα ενός ταπεινού ιερέως της φύσεως

Κινούμενοι οι άνθρωποι με τις μεγάλες ταχύτητες της καθημερινότητας και των μεριμνών πολλές φορές αγνοούμε, ...