Home / Unpublished / Ημερολόγιο ΚΥΚΠΕΕ 2019

Ημερολόγιο ΚΥΚΠΕΕ 2019

Το Κυπριακό Κέντρο Περιβαλλοντικής Έρευνας και Εκπαίδευσης (ΚΥΚΠΕΕ) έχει εκδόσει το Ημερολόγιο 2019, στο οποίο περιλαμβάνονται φωτογραφικό υλικό και επιστημονικές πληροφορίες για την Πανίδα και την Αυτοφυής Χλωρίδα της Κύπρου. Οι φωτογραφίες που περιλαμβάνονται προέρχονται από το φωτογραφικό διαγωνισμό που προκύρηξε το ΚΥΚΠΕΕ σε συνεργασία με τη Φωτογραφική Εταιρεία Κύπρου (Φ.Ε.Κ.) – Παράρτημα Λεμεσού, με θέμα: “Κύπρος: Φυσικά Τοπία, Ξηρά και Θάλασσα”. Στο Ημερολόγιο αναγράφονται οι Παγκόσμιες Ημέρες για το Περιβάλλον, καθώς και οι Εκκλησιαστικές Εορτές για το έτος 2019. Περιλαμβάνονται, επίσης, στίχοι που σχετίζονται με τη χλωρίδα, την πανίδα και το περιβάλλον από ποιητές της Κύπρου. 

Ευχαριστούμε πολύ τους φωτογράφους των οποίων φωτογραφίες περιλαμβάνονται στο Ημερολόγιο του ΚΥΚΠΕΕ και συγκεκριμένα τους: Αριστείδου Κώστα, Γρηγορίου Ρίκκο, Ζουμίδη Χρίστο, Μαυρομάτη Φλώρα, Παναγή Αλίκη AFIAP, Παναγίδη Κωνσταντίνο, Παρασκευά Χαράλαμπο, Πελενδρίδη Γιάννο, Μιχαηλίδη Στέλιο, Χατζηπαύλου Θανάση και Χρυσάνθου Αντρέα.

Οι ποιητές των οποίων οι στίχοι κόσμησαν το Ημερόλογιο είναι: Αριστοτέλους Τάσος, Θεοφάνους Μαρία, Μετόχη Ιφιγένεια, Μόντης Κώστας, Πετούσης Γιώργος, Πετρίδης Ανδρέας, Σαββίδου-Θεοδούλου Μόνα, Χαράκης Κρίστης, Χαραλαμπίδης Κυριάκος, Χατζηματθαίου Άθως, Χατζηχαμπής Ανδρέας, Χριστοφίδου-Αντωνιάδου Άνδρη. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Μπορείτε να κατεβάσετε εδώ το Ημερολόγιο ΚΥ.Κ.Π.Ε.Ε. 2019

 

 

About annafiakkou

Διαβάστε επίσης

Κόσμος και Μικρόκοσμος: το αποτύπωμα ενός ταπεινού ιερέως της φύσεως

Κινούμενοι οι άνθρωποι με τις μεγάλες ταχύτητες της καθημερινότητας και των μεριμνών πολλές φορές αγνοούμε, ...