Home / Εκπαιδευτικές Ημερίδες & Συνέδρια / Εκπαιδευτική Ημερίδα: “Περιβαλλοντική Εκπαίδευση: Παρελθόν, παρόν και μέλλον” – 13 Οκτωβρίου 2012

Εκπαιδευτική Ημερίδα: “Περιβαλλοντική Εκπαίδευση: Παρελθόν, παρόν και μέλλον” – 13 Οκτωβρίου 2012

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η Εκπαιδευτική Ημερίδα που οργάνωσε το Κυπριακό Κέντρο Περιβαλλοντικής Έρευνας και Εκπαίδευσης (ΚΥΚΠΕΕ), της Ιεράς Μητροπόλεως Λεμεσού, με θέμα «Περιβαλλοντική Εκπαίδευση: Παρελθόν, Παρόν και Μέλλον».                                         

Η ημερίδα που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2012 στην Αίθουσα Εκδηλώσεων της Ιεράς Μητροπόλεως Λεμεσού μίλησαν μεταξύ άλλων ο Δρ. Γιώργος Τσιάκαλος, πρόεδρος της Επιτροπής Διαμόρφωσης των Νέων Αναλυτικών Προγραμμάτων της Κύπρου, ο κ. Γιώργος Γεωργίου, Επιθεωρητής Δημοτικής Εκπαίδευσης και ο Δρ. Γιαννάκης Κουμίδης, Επιθεωρητής Βιολογίας/Γεωγραφίας. Πέραν από 250 άτομα παρακολούθησαν την εκπαιδευτική ημερίδα, κυρίως εκπαιδευτικοί, διευθυντές σχολείων και επιθεωρητές.

Μεταξύ των πολύ ενδιαφερόντων συμπερασμάτων στα οποία κατέληξε η ημερίδα είναι ότι τα Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης μπορούν να συμβάλουν σε μεγάλο βαθμό στη διαμόρφωση θετικών στάσεων για το περιβάλλον όπως για παράδειγμα τα προγράμματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης του ΚΥΚΠΕΕ Επιπλέον, στο συνέδριο διαφάνηκε πως σε μα εποχή που επικρατεί η έντονη οικονομική και οικιστική ανάπτυξη, επίκεντρο της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης θα πρέπει να είναι η εκπαίδευση για την αειφορία της Γης. Τονίστηκε επίσης πως η επόμενη γενιά προγραμμάτων περιβαλλοντικής εκπαίδευσης πρέπει να εξυπηρετεί το στόχο αυτό.

Το συγκεκριμένο υλικό περιβαλλοντικής εκπαίδευσης επιδιώκει να συνεισφέρει στην προετοιμασία των μαθητών/τριών για τη ζωή, παρέχοντας τους γνώσεις, καλλιεργώντας τους δεξιότητες, διαμορφώνοντάς τους στάσεις, αξίες και συμπεριφορές, ώστε να καταστούν ενεργοί πολίτες, ικανοί να διαχειριστούν ζητήματα του περιβάλλοντος και να συμβάλουν στη δημιουργία μιας αειφόρου κοινωνίας.

Πρόγραμμα Ημερίδας
Δελτίο Τύπου

Φωτογραφικό Υλικό:

IMG_2132IMG_2134IMG_2125
IMG_2123IMG_2130

IMG_2108