Home / Παλαιότεροι Χαιρετισμοί / Ελπιδόφορος Νεοκλέους (Διευθυντής Δημοτικής Εκπαίδευσης, ΥΠΠ)

Ελπιδόφορος Νεοκλέους (Διευθυντής Δημοτικής Εκπαίδευσης, ΥΠΠ)

19 Νοεμβρίου 2013

Αναφέρομαι στη σχετική με το πιο πάνω θέμα επιστολή σας, με ημερομηνία 14/10/2013 και σας παραθέτω τα πιο κάτω σχόλια με την ευκαιρία των εορτασμών για τα 10 χρόνια λειτουργίας του Κ.Υ.Κ.Π.Ε.Ε.

Το Κυπριακό Περιβαλλοντικής Έρευνας και Εκπαίδευσης ( Κ.Υ.Κ.Π.Ε.Ε.), της Ιεράς Μητρόπολης Λεμεσού (Ι.Μ.Λ.), συμπληρώνει φέτος 10 χρόνια λειτουργίας με αξιοσημείωτη δράση στον τομέα της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης. Ιδιαίτερη αναφορά πρέπει να κάνουμε στα 10 εκπαιδευτικά προγράμματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης που προσφέρει στους μαθητές όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης.

Η Διεύθυνση Δημοτικής Εκπαίδευσης θεωρεί πως η Περιβαλλοντική Εκπαίδευση αποτελεί σημαντικό πεδίο εκπαίδευσης και δράσης. Μέσα από την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση προάγουμε τη συνεργατική μάθηση, την ενσυναίσθηση, τις εμπειρικές δραστηριότητες, τη μάθηση δράσης και τις συμμετοχικές δημοκρατικές διαδικασίες. Στοιχεία και χαρακτηριστικά που προαπαιτούν και ταυτόχρονα προάγουν δεξιότητες κριτικής σκέψης, συμμετοχής και δημιουργίας οράματος. Μέσα από τις λειτουργικές αυτές δεξιότητες επιθυμούμε να καταλήξουμε στην ενεργό συμμετοχή και δράση, στον ευαίσθητο, ενεργό και κριτικά σκεπτόμενο πολίτη του μέλλοντος.

Η συνεισφορά ανεξάρτητων φορέων που ασχολούνται με θέματα Περιβαλλοντικής, είτε στον τομέα έρευνας, είτε στον τομέα της εκπαίδευσης, κρίνεται πολύτιμή.  Το Κυπριακό Περιβαλλοντικής Έρευνας και Εκπαίδευσης ( Κ.Υ.Κ.Π.Ε.Ε.), της Ιεράς Μητρόπολης Λεμεσού (Ι.Μ.Λ) έχει αποδείξει του λόγου το αληθές με την δεκάχρονη λειτουργία και ουσιαστική του παρέμβαση.

Παραμένουμε στη διάθεση σας για οποιαδήποτε επιπρόσθετη πληροφορία ή διευκρίνιση.

Ελπιδοφόρος Νεοκλέους
Διευθυντής Δημοτικής Εκπαίδευσης