Ιδέες για χαρτοκιβώτια

1) Σετ γραφείου

Υλικά:set_grafeiou2
– Αδειανή συσκευασία δημητριακών ή παρόμοια συσκευασία
– Αδειανή συσκευασία μπισκότων ή παρόμοια συσκευασία
– Αδειανές μικρότερες συσκευασίες
– Χαρτοσακούλες
– Διακοσμητικά υλικά (προαιρετικό)
– Γόμα
– Ψαλίδι

 

Απαιτούμενος Χρόνος:
35 περίπου λεπτά

Οδηγίες:

Αρχικά, σιγουρευτείτε για το ότι οι συσκευασίες είναι αδειανές και καθαρές. Έπειτα αποφασίστε ποιες χαρτοσυσκευασίες θα σας εξυπηρετούσαν καλύτερα να τακτοποιήσετε τη γραφική υλή που έχετε στο γραφείο σας.

Για παράδειγμα μια συσκευσία μπισκότων θα μπορούσε να μετατραπεί πολύ εύκολα σε μια μολυβοθήκη. Ένα κουτί δημητριακών θα ήταν ιδανικό για να αποθηκεύετε τις κόλλες σας μέσα. Μικρότερα πακέτα όπως το πακέτο του τσαγιού είναι ιδανικό για την φύλαξη μικρότερων αντικειμένων π.χ. συνδετηράκια ή καρφίτσες. Για να διακοσμήσετε τα κουτιά που θα χρησιμοποιήσετε αλλά και για να φτιάξετε ένα ομοιόμορφο σετ μπορείτε να τα τυλίξετε με χαρτί από χαρτοσακούλες. Αφού τα τυλίξετε στερεώστε το χαρτί κολλώντας το με γόμα.

Δώστε χρόνο στη γόμα να στεγνώσει προτού χρησιμοποιήσετε το καινούριο σας σετ. Μπορείτε ακόμα να τα διακοσμήσετε όπως επιθυμείτε. Η πιο πάνω εικόνα μπορεί να σας δώσει κάποιες ιδέες.

2) Θήκη Περιοδικών

thiki_periodikon2

Υλικά:
– Συσκευασία δημητριακών ή παρόμοιο συσκευασία
– Ψαλίδι
– Γυαλόχαρτο
– Λευκό σπρέι
– Πράσινη μπογιά
– Πινέλο

Απαιτούμενος Χρόνος:
35 περίπου λεπτά

Οδηγίες:

Πάρτε ένα κουτί δημητριακών (ή ένα παρόμοιο κουτί) κι αφαιρέστε αρχικά την οροφή του. Έπειτα, ξεκινώντας από τη μέση του κουτιού αφαιρέστε ένα κομμάτι δημιουργώντας μια γωνία 45 μοιρών. Επαναλάβετε την ίδια διαδικασία για το πίσω μέρος του κουτιού σας. Τρίψτε ελαφρά το κουτί με γυαλόχαρτο κι έπειτα βάψτε το χρησιμοποιώντας λευκό σπρέι. Έπειτα σχηματίστε και κόψτε κομμάτια φύλλου από το γυαλόχαρτο. Βάλτε στα κομμάτια αυτά πράσινη μπογιά με λεπτό πινέλο, και διακοσμήστε το κουτί σας, δημιουργώντας με τα κομμάτια αυτά στάμπες φύλλων.

Αφήστε το κουτί σας να στεγνώσει. Έπειτα τοποθετήστε τα περιοδικά σας στη θήκη που φτιάξατε.