Home / Footer / Χαιρετισμοί / Άντρη Αναστασιάδη (τ. Πρώτη Κυρία Κυπριακής Δημοκρατίας)

Άντρη Αναστασιάδη (τ. Πρώτη Κυρία Κυπριακής Δημοκρατίας)

Θεοφιλέστατε,

Με την ευκαιρία των 10 χρόνων λειτουργίας του Κυπριακού Κέντρου Περιβαλλοντικής Έρευνας και Εκπαίδευσης της Ιεράς Μητροπόλεως Λεμεσού σας συγχαίρω για αυτό το πολυδιάστατο και αξιέπαινο έργο που επιτελείτε.

Η Ορθόδοξη εκκλησία συμβάλλοντας στην προστασία και διαφύλαξη του περιβάλλοντος έχει καθιερώσει την 1η Σεπτεμβρίου κάθε έτους ως την Πανορθόδοξη Ημέρα για την Προστασία του Περιβάλλοντος. Μέσα σε αυτά τα πλαίσια και η Ιερά Μητρόπολη Λεμεσού ίδρυσε το Κυπριακό Κέντρο Περιβαλλοντικής Έρευνας και Εκπαίδευσης το οποίο εδώ και 10 χρόνια προσφέρει δωρεάν ειδικά προγράμματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, έρευνας και ενημέρωσης.

Το Κυπριακό Κέντρο Περιβαλλοντικής Έρευνας και Εκπαίδευσης σε αυτά τα 10 χρόνια λειτουργίας και προσφοράς κατάφερε να εκπαιδεύσει με επιτυχια χιλιάδες μαθητές και μαθήτριες από όλη την Κύπρο της Δημοτικής και Μέσης Εκπαίδευσης καθώς και φοιτητές της Ανώτερης και Ανώτατης Εκπαίδευσης.

Είναι εντυπωσιακό ότι το ΚΥΚΠΕΕ στα 10 χρόνια λειτουργίας του απέσπασε το Παγκύπριο Βραβείο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, το Βραβείο της Αρχής Ραδιοτηλεόρασης και το Πανελλήνιο Βραβείο Εκπαιδευτικών Ιστοτόπων. Τα συγχαρητήρια μου για το έργο που επιτελεί το Κυπριακό Κέντρο Περιβαλλοντικής Έρευνας και Εκπαίδευσης είναι ειλικρινή και θερμότατα. Συγχαίρω επίσης τον Επίτιμο Πρόεδρο του ΚΥΚΠΕΕ Μητροπολίτη Λεμεσού κ.κ Αθανάσιο που ευλογεί και στηρίζει το έργο αυτό.

Είχα την ευκαιρία να διαπιστώσω αυτοπροσώπως την ποιότητα του έργου που επιτελείται από το ΚΥΚΠΕΕ. Διαπίστωσα επίσης το εξαιρετικό φυσικό περιβάλλον στο οποίο βρίσκεται το Κέντρο και τη πολυδιάστατη προσφορά των λειτουργών του.

Είναι με μεγάλη χαρά που αναλαμβάνω το ρόλο της προστάτιδας του Κυπριακού Κέντρου Περιβαλλοντικής Έρευνας και Εκπαίδευσης της Ιεράς Μητροπόλεως Λεμεσού και αισθάνομαι παράλληλα και την ευθύνη της προσφοράς σε αυτόν τον περιβαλλοντικό και εκπαιδευτικό τομέα.

Όλοι μας χρειάζεται να ενισχύσουμε το έργο του ΚΥΚΠΕΕ για την προστασία του περιβάλλοντος και την εκπαίδευση των νέων μας.

Με εκτίμηση και σεβασμό,

Άντρη Αναστασιάδη
Σύζυγος του Προέδρου της Δημοκρατίας