Home / top scrolling / Υπογραφή μνημονίου συνεργασίας ΚΥΚΠΕΕ και Επιτρόπου Περιβάλλοντος.

Υπογραφή μνημονίου συνεργασίας ΚΥΚΠΕΕ και Επιτρόπου Περιβάλλοντος.

 

 

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

15-7-2023

 

ΥΠΟΓΡΑΦΗ

ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΜΕΤΑΞΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΕΠΙΤΡΟΠΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΚΥΚΠΕΕ

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 14 Ιουλίου 2023 επίσκεψη της Επιτρόπου Περιβάλλοντος Δρ Μαρίας Παναγιώτου, και του Ανώτερου Λειτουργού του Γραφείου Επιτρόπου Περιβάλλοντος κ. Θεόδουλου Μακρυγιάννη, στο Κυπριακό Κέντρο Περιβαλλοντικής Έρευνας και Εκπαίδευσης (ΚΥΚΠΕΕ) της Ιεράς Μητροπόλεως Λεμεσού. Στην επίσκεψη η Επίτροπος Περιβάλλοντος ξεναγήθηκε από τον Επιστημονικό Διευθυντή του ΚΥΚΠΕΕ Δρα Ανδρέα Χατζηχαμπή στον Μουσειοπαιδαγωγικό χώρο και στις εγκαταστάσεις του ΚΥΚΠΕΕ και ενημερώθηκε για το πολυδιάστατο εκπαιδευτικό, ερευνητικό και ενημερωτικό περιβαλλοντικό έργο που επιτελείται εδώ και 19 χρόνια από το κέντρο.

 

Στη συνέχεια η Επίτροπος Περιβάλλοντος Δρ. Μαρία Παναγιώτου και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αμαθούντος κ. Νικόλαος υπέγραψαν πενταετές Μνημόνιο Συνεργασίας μέσα στο πλαίσιο της καλλιέργειας των σχέσεων μεταξύ των δύο μερών και της κοινής προσπάθειας για αμοιβαία κατανόηση και προώθηση μιας πολυεπίπεδης συνεργασίας μεταξύ του Κυπριακού Κέντρου Περιβαλλοντικής Έρευνας και Εκπαίδευσης (ΚΥΚΠΕΕ) και του Γραφείου Επιτρόπου Περιβάλλοντος της Κυπριακής Δημοκρατίας.

 

Τα δύο μέρη συμφώνησαν να διευρύνουν την περιβαλλοντική, επιστημονική, εκπαιδευτική και άλλη συνεργασία τους, μεταξύ άλλων, και στους πιο κάτω τομείς:

  1. Προκήρυξη και απονομή βραβείων περιβαλλοντικού, επιστημονικού, εκπαιδευτικού ή άλλου ενδιαφέροντος όπως τα Παγκύπρια Περιβαλλοντικά Βραβεία για Οργανισμούς και Επιχειρήσεις και τα Παγκύπρια Βραβεία Πράσινες Πόλεις και Πράσινες Κοινότητες της Κύπρου.
  2. Κοινά προγράμματα εκπαίδευσης και κοινά προγράμματα κατάρτισης και επιμόρφωσης σχετικών με το περιβάλλον και την αειφορία.
  3. Κοινή προώθηση περιβαλλοντικών εκστρατειών και εκστρατειών για την επίτευξη των στόχων για ουδετερότητα άνθρακα και την πράσινη μετάβαση.

 

Όπως είναι γνωστό τα Παγκύπρια Βραβεία Πράσινες Πόλεις & Πράσινες Κοινότητες της Κύπρου καθιερώθηκαν με πρωτοβουλία του Κυπριακού Κέντρου Περιβαλλοντικής Έρευνας και Εκπαίδευσης (ΚΥΚΠΕΕ) της Ιεράς Μητρόπολης Λεμεσού και διοργανώνονται σε συνεργασία με το Γραφείο Επίτροπου Περιβάλλοντος, την Ένωση Δήμων Κύπρου και την Ένωση Κοινοτήτων Κύπρου. Τα βραβεία υποστηρίζουν επίσης συμμετέχοντας στην Επιστημονική Επιτροπή Αξιολόγησης το ΤΕΠΑΚ, το ΕΤΕΚ και το Ενεργειακό Γραφείο Κύπρου. Τα Παγκύπρια Περιβαλλοντικά Βραβεία για Οργανισμούς & Επιχειρήσεις καθιερώθηκαν με πρωτοβουλία του Κυπριακού Κέντρου Περιβαλλοντικής Έρευνας και Εκπαίδευσης (ΚΥΚΠΕΕ) της Ιεράς Μητρόπολης Λεμεσού και διοργανώνονται σε συνεργασία με το Γραφείο Επίτροπου Περιβάλλοντος, το ΤΕΠΑΚ, την ΟΕΒ, τον ΣΤΕΚ, και τον ΟΓΕΕ Λεμεσού.

 

Η Επίτροπος Περιβάλλοντος, μετά την υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας, σημείωσε ότι το ΚΥΚΠΕΕ επιτελεί ένα πολύ σημαντικό περιβαλλοντικό, εκπαιδευτικό και ερευνητικό έργο, εδώ και 19 χρόνια, και ως Επίτροπος Περιβάλλοντος είναι ευγνώμων για το έργο αυτό. Τόνισε επίσης ότι πέρα από την συνδιοργάνωση των Παγκύπριων Περιβαλλοντικών Βραβείων για Οργανισμούς και Επιχειρήσεις και των Βραβείων Πράσινες Πόλεις και Πράσινες Κοινότητες της Κύπρου, που δίνονται κάθε χρόνο από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, οι κοινές δράσεις των δύο οργανισμών για επίτευξη της περιβαλλοντικής πολιτότητας ενισχύονται και εμπλουτίζονται. Εξέφρασε τέλος, θερμές ευχαριστίες στον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Αμαθούντος κ. Νικόλαο, στον Δρ. Ανδρέα Χατζηχαμπή και στην Δρ. Δήμητρα Χατζηχαμπή, για την θερμή φιλοξενία και την ανιδιοτελή προσφορά στον τόπο και στην προστασία του περιβάλλοντος.

Από πλευράς του ο Επιστημονικός Διευθυντής του ΚΥΚΠΕΕ Δρ Ανδρέας Χατζηχαμπής, δήλωσε ότι η συνεργασία του Γραφείου Επιτρόπου Περιβάλλοντος και του ΚΥΚΠΕΕ τα τελευταία χρόνια αποδείχθηκε πολύ επιτυχημένη και επωφελής για τον τόπο, με τον θεσμό των δύο παγκύπριων περιβαλλοντικών βραβείων. Ευχήθηκε όπως και οι νέες συνεργασίες και πρωτοβουλίες μεταξύ ΚΥΚΠΕΕ και Γραφείου Επιτρόπου Περιβάλλοντος να στεφθούν με επιτυχία για τη διατήρηση του περιβάλλοντος και για τη χώρα μας.

 

 

 

 

 

Δείτε το σχετικό Δελτίο Τύπου:

https://www.sigmalive.com/news/environment/1127725/ypografi-mnimoniou-synergasias-grafeiou-epitropou-perivallontos-kai-kykpee

https://cna.org.cy/article/5256320/ypogafi-mnimonioy-synergsias-gafeioy-epitropoy-periballontos-kai-kykpee

About annafiakkou

Διαβάστε επίσης

Ημερολόγιο ΚΥΚΠΕΕ 2024

Το Κυπριακό Κέντρο Περιβαλλοντικής Έρευνας και Εκπαίδευσης (ΚΥΚΠΕΕ) έχει εκδόσει το Ημερολόγιο 2024, στο οποίο ...