Home / Footer / Χαιρετισμοί / Δέσποινα Μαρτίδου Φορσιέρ (τ. Διευθύντρια Ανώτερης και Ανώτατης Εκπαίδευσης, ΥΠΠ)

Δέσποινα Μαρτίδου Φορσιέρ (τ. Διευθύντρια Ανώτερης και Ανώτατης Εκπαίδευσης, ΥΠΠ)

22 Δεκεμβρίου 2013

Είναι με ιδιαίτερη ευχαρίστηση που έχω λάβει το έντυπο και τα Προγράμματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης του Κ.Υ.Κ.Π.Ε.Ε., με την ευκαιρία των εορτασμών για τα 10χρονα του. Η Ιερά Μητρόπολης Λεμεσού είναι άξια επαίνου και τη συγχαίρω θερμά για τη δουλειά της αυτή.

Μελετώντας τον Οδηγό Προγραμμάτων του Κ.Υ.Κ.Π.Ε.Ε. διαπιστώνεται πόσο σκληρά έχει δουλέψει η Ιερά Μητρόπολη Λεμεσού για τη δημιουργία του Κέντρου και με πόσο ζήλο θέλει να προσφέρει τις υπηρεσίες της ανιδιοτελώς σε ένα τόσο σημαντικό θέμα, το Περιβάλλον. Το Περιβάλλον είναι μια υπόθεση όλων μας. Αφορά τη ζωή μας, το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας. Θέλω να πιστεύω ότι οι μαθητές μας αλλά και οι μεγαλύτεροι μέσα από τις επισκέψεις τους στο Κέντρο αποκτούν σημαντικές γνώσεις για τη φύση αλλά και ευαισθησίες στο ότι μας περιβάλλει. Οι απαιτητικοί καιροί που ζούμε χρειάζονται πολίτες συνειδητοποιημένους, αποφασισμένους και ενεργούς με γνώση και υπευθυνότητα.

Η φιλοπεριβαλλοντική στάση, είναι ένα κεφάλαιο, το οποίο αποτελεί στάση ζωής. Για αυτό πρέπει να είναι συνεχώς ανοιχτό, να προσδίδει σε εμάς την υποχρέωση για τον σεβασμό προς το περιβάλλον. Ένα κεφάλαιο ανοικτό, όπως όλες οι υποχρεώσεις μας, που έχουμε ως πολίτες. Η στάση απέναντι στο περιβάλλον είναι μέτρο Παιδείας και Πολιτισμού για κάθε κοινωνία.

Εισήγηση μας όπως το Κέντρο, να γίνει γνωστό και σε σχολεία εξωτερικού, ώστε να δέχεται επισκέψεις. Σε συνδυασμό με τη ζεστή φιλοξενία του κόσμου μας, θα ήταν ιδανικό για την προβολή της Κύπρου μας.

Και πάλι θερμά συγχαρητήρια και καλή συνέχεια στο ενάρετο έργο σας.

Δρ Δέσποινα Μαρτίδου Φορσιέρ
Διευθύντρια Ανώτερης και Ανώτατης Εκπαίδευσης