Home / Footer / Χαιρετισμοί / Σπύρος Σφενδουράκης (Καθηγητής Οικολογίας & Βιοποικιλότητας, Τμήμα Βιολογικών Επιστημών Πανεπιστημίου Κύπρου)

Σπύρος Σφενδουράκης (Καθηγητής Οικολογίας & Βιοποικιλότητας, Τμήμα Βιολογικών Επιστημών Πανεπιστημίου Κύπρου)

4 Νοεμβρίου 2013

Με ιδιαίτερη χαρά έλαβα το έντυπο για τα Προγράμματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης του Κ.Υ.Κ.Π.Ε.Ε και διαπίστωσα την εξαιρετική δουλειά που έχει κάνει το κέντρο σας. Τόσο τα εκπαιδευτικά προγράμματα όσο και το μουσειοπαιδαγωγικό υλικό, καθώς και η υποστήριξη των μαθητών  σε εργασίες πεδίου, είναι βέβαιο πως θα συνεισφέρουν σημαντικά στην ευαισθητοποίηση των νέων Κύπριων στα κρίσιμα περιβαλλοντικά θέματα που αντιμετωπίζει το νησί αλλά και ο κόσμος γενικότερα. Φαίνεται πως το περιεχόμενο και ο τρόπος μετάδοσης του έχουν τύχει μεγάλης προσοχής και είναι υψηλού επιπέδου και από παιδαγωγική και από επιστημονική άποψη.

Εύχομαι να υπάρξει η ανάλογη ανταπόκριση από την κυπριακή κοινωνία, τα εκπαιδευτικά ιδρύματα και κυρίως από τους μαθητές.

Από τη μεριά μου, είμαι στη διάθεση σας για παροχή υποστήριξης, συμβουλών ή όποιας άλλης δυνατής βοήθειας, όπως εξάλλου και οι υπόλοιποι συνάδερφοι από το Τμήμα Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κύπρου. Θα είναι χαρά μας να συνεργαστούμε στο μέλλον, ενώνοντας τις δυνάμεις μας στη προσπάθεια να γίνει κατανοητή από τους πολίτες η ανάγκη για διατήρηση της βιολογικής ποικιλότητας και για ένα τρόπο ζωής που να μην καταστρέφει και σπαταλά το φυσικό πλούτο του πλανήτη.

Τα θερμά μου ευχαριστήρια και πάλι.

Σπύρος Σφενδουράκης
Αναπληρωτής καθηγητής Οικολογίας και Βιοποικιλότητας
Πρόεδρος Τμήματος Βιολογικών Επιστημών
Πανεπιστημίου Κύπρου