Home / Υλικό-δημοσιεύσεις / Εκπαιδευτικό πακέτο: «Το Σπίτι του Μέλλοντος Στηρίζεται στις Χρήσεις του Παρελθόντος: Τα Φυτά στην Παράδοση της Κύπρου»

Εκπαιδευτικό πακέτο: «Το Σπίτι του Μέλλοντος Στηρίζεται στις Χρήσεις του Παρελθόντος: Τα Φυτά στην Παράδοση της Κύπρου»

paketo xrisewn 1

Εκπαιδευτικό πακέτο: «Το Σπίτι του Μέλλοντος Στηρίζεται
στις Χρήσεις του Παρελθόντος: Τα Φυτά στην Παράδοση της Κύπρου»

Μέσα από το υλικό περιβαλλοντικής εκπαίδευσης «Το Σπίτι του Μέλλοντος Στηρίζεται στις Χρήσεις του Παρελθόντος – Tα Φυτά στην Παράδοση της Κύπρου», οι μαθητές/τριες θα μελετήσουν ζητήματα που σχετίζονται με τις παραδοσιακές χρήσεις των φυτών στη μαγειρική, φαρμακευτική, καλαθοπλεκτική, υφαντική, βαφική και επιπλέον θα εξετάσουν τη σχέση των φυτών με το περιβάλλον, τις κοινωνίες και τους πολιτισμούς. Επιπρόσθετα , οι μαθητές/τριες θα αναζητήσουν τα αίτια και τις συνέπειες της περιβαλλοντικής υποβάθμισης στον σύγχρονο τρόπο διαβίωσης. Με βάση τα στοιχεία που θα συλλέξουν καλούνται να εξοπλίσουν ένα σπίτι με αντικείμενα τα οποία θα διασφαλίζουν μια αειφόρο διαβίωση, πιο ασφαλή ως προς την υγεία και πιο φιλική προς το περιβάλλον. Κάθε δραστηριότητα επιτρέπει την ενεργό εμπλοκή των μαθητών/τριών στη μαθησιακή διαδικασία και προωθεί τη συνεργασία μεταξύ τους.

Το συγκεκριμένο υλικό περιβαλλοντικής εκπαίδευσης επιδιώκει να συνεισφέρει στην προετοιμασία των μαθητών/τριών για τη ζωή, παρέχοντας τους γνώσεις,καλλιεργώντας τους δεξιότητες, διαμορφώνοντάς τους στάσεις, αξίες και συμπεριφορές, ώστε να καταστούν ενεργοί πολίτες, ικανοί να διαχειριστούν ζητήματα του περιβάλλοντος και να συμβάλουν στη δημιουργία μιας αειφόρου κοινωνίας.

xriseis1

Προμηθευτείτε το τώρα από:

– Βιβλιοπωλείο Κύκνος (Πέτρου Τσίρου 42, Λεμεσός / Τηλ: 25387735)

– Βιβλιοπωλείο Βιβλιοχώρα (Καρατζά 3, Τ.Κ. 3021, Λεμεσός / Τηλ. 70004404 )

– Βιβλιοπωλεία Μαυρομάτης (Παγκύπριο Τηλ. 77777650 / Καταστήματα)

  • Λευκωσία: Προδρόμου 121, 2064 Στρόβολος
  • Λευκωσία: Περικλέους 63, Στρόβολος
  • Λεμεσός: Οδός Πάφου 207, Κάτω Πολεμίδια
  • Λάρνακα: Σπύρου Κυπριανού 25
  • Πάφος: Τεπελενίου 17, Πάφος