Home / Footer / Χαιρετισμοί / Ντίνος Έλληνας (Πρόεδρος Σχολικής Εφορείας Λεμεσού)

Ντίνος Έλληνας (Πρόεδρος Σχολικής Εφορείας Λεμεσού)


Θεοφιλέστατε,

Αποστέλλουμε τον χαιρετισμό της Σχολικής Λεμεσού με την ευκαιρία των 10 χρόνων λειτουργίας και προσφοράς του Κυπριακού Κέντρου Περιβαλλοντικής Έρευνας και Εκπαίδευσης της Ιεράς Μητροπόλεως Λεμεσού.

Ως Σχολική Εφορεία Λεμεσού συγχαίρουμε τόσο το Κυπριακό Κέντρο Περιβαλλοντικής Έρευνας και Εκπαίδευσης όσο και την Ιερά Μητρόπολη Λεμεσού για το πολύ σημαντικό έργο που επιτελούν στα πλαίσια της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης.

Μέσα στα 10 χρόνια λειτουργίας του ΚΥΚΠΕΕ χιλιάδες μαθητές και μαθήτριες των σχολείων της Σχολικής Εφορείας Λεμεσού αλλά και παγκύπρια είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τα προγράμματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης που παρέχει το ΚΥΚΠΕΕ και να εκπαιδευτούν στα θέματα της βιοποικιλότητας, της προστασίας του περιβάλλοντος και της αειφορίας. Τους δόθηκε έτσι η δυνατότητα να αποκτήσουν γνώσεις, να καλλιεργήσουν στάσεις, να διαμορφώσουν αξίες και να εφαρμόσουν συμπεριφορές φιλικές προς το περιβάλλον και την αειφόρο ανάπτυξη.

Βέβαια οι δράσεις του ΚΥΚΠΕΕ της Ιεράς Μητρόπολης Λεμεσού, σε αυτά τα 10 χρόνια, δεν περιορίζονται μόνο στην περιβαλλοντική εκπαίδευση αλλά επεκτείνονται και στην περιβαλλοντική έρευνα και στην περιβαλλοντική ενημέρωση με μεγάλη επιτυχία και στους τομείς αυτούς. Η επιτυχία αυτή επισφραγίστηκε και από τα ανάλογα βραβεία που απέσπασε.

Η Σχολική Εφορεία Λεμεσού σας συγχαίρει και πάλι για το λαμπρό έργο που επιτελεί το Κυπριακό Κέντρο Περιβαλλοντικής Έρευνας και Εκπαίδευσης. Ευχόμαστε το έργο σας να ενδυναμωθεί και να τύχει της κατάλληλης στήριξης  από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού και γενικά την Κυπριακή Πολιτεία για να συνεχίσει να προσφέρει για πολλές δεκαετίες ακόμα.

Ευχαριστίες εκφράζουμε και προς τους λειτουργούς του ΚΥΚΠΕΕ που εργάζονται ακούραστα και ποιοτικά για να ευαισθητοποιήσουν τους νέους μας στην προστασία του περιβάλλοντος καθιστώντας τους ενεργούς περιβαλλοντικά πολίτες.

Πρωτοβουλίες όπως αυτή του Κυπριακού Κέντρου Περιβαλλοντικής Έρευνας και Εκπαίδευσης για ανιδιοτελή, αφιλοκερδή και ποιοτική προσφορά προς τον τόπο, κάτω από τις δεδομένες δύσκολα οικονομικά συγκυρίες είναι φωτεινά παραδείγματα που θα πρέπει να τυγχάνουν αμέριστης στήριξης και ενίσχυσης.

Η Σχολική Εφορεία Λεμεσού είναι συνοδοιπόρος το έργο σας.

Με εκτίμηση
Ντίνος Έλληνας
Πρόεδρος Σχολικής Εφορείας Λεμεσού

Διαβάστε επίσης

Χαιρετισμός κ. Στέλιου Θεοφίλου (Επαρχιακού Π.Λ.Ε Λεμεσού)

Με την ευκαιρία των εορτασμών για τα 20 χρόνια λειτουργίας του Κυπριακού Κέντρου Περιβαλλοντικής Έρευνας ...