Home / Footer / Χαιρετισμοί / Χαιρετισμός κ. Ηλίας Δημητρίου (Πρόεδρος Διοικούσας Επιτροπής ΠΣΣΕ)

Χαιρετισμός κ. Ηλίας Δημητρίου (Πρόεδρος Διοικούσας Επιτροπής ΠΣΣΕ)

Ευχές για τα 20χρονα του Κυπριακού Κέντρου Περιβαλλοντικής Έρευνας και Εκπαίδευσης

Με την ευκαιρία των εορτασμών για τα 20 χρόνια λειτουργίας του Κυπριακού Κέντρου Περιβαλλοντικής Έρευνας και Εκπαίδευσης, εκφράζω εκ μέρους της Διοικούσας Επιτροπής του Παγκύπριου Συντονιστικού Συμβουλίου Εθελοντισμού και εμένα προσωπικά, θερμά συγχαρητήρια για την προσφορά σας στην κυπριακή κοινωνία.  Εύχομαι η επιτυχημένη πορεία του ΚΥΚΠΕΕ να συνεχιστεί και στο μέλλον, διαχέοντας το πνεύμα του εθελοντισμού και του πράσινου οράματος.

Η αντιμετώπιση καίριων περιβαλλοντικών προβλημάτων η  οποία περιλαμβάνεται στους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του Ο.Η.Ε. αποτελεί συλλογική ευθύνη για το μέλλον του πλανήτη μας. Η δράση σας για καλλιέργεια περιβαλλοντικής συνείδησης αλλά και η αποστολή σας για εξισορρόπηση της σχέσης μεταξύ του ανθρώπου και της φύσης αποτελούν μια κραυγή αγωνίας, η οποία αποκτά τεράστια σημασία αφού καθορίζει το μέλλον μας.  Εύχομαι ανασύνταξη δυνάμεων για να συμβάλετε στην διατήρηση της πλούσιας σε βιοποικιλότητα φύση της Κύπρου,  στην αναβάθμιση του περιβάλλοντος, αλλά και στην δημιουργία περιβαλλοντικά εγγράμματων πολιτών.

Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι το Παγκύπριο Συντονιστικό Συμβούλιο Εθελοντισμού θα είναι πάντοτε δίπλα σας, συμπαραστάτης και συνοδοιπόρος στο θεάρεστο έργο που επιτελείτε, για ενίσχυση της δράσης σας στους τομείς της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, έρευνας, ενημέρωσης αλλά και σε όλο το φάσμα των δραστηριοτήτων του ΚΥΚΠΕΕ.

Ευχόμαστε να συνεχίσετε να βρίσκετε πάντοτε τον χρόνο να προσφέρετε με τις αρετές, τις αξίες και τα ιδανικά που πρεσβεύει ο εθελοντισμός και να τον αξιοποιήσετε ως κινητήριο δύναμη για αντιμετώπιση όλων των περιβαλλοντικών προκλήσεων που απειλούν την κοινωνία μας.

Αποτελεί συλλογική ευθύνη να μεταλαμπαδεύουμε αρχές και αξίες στην κοινωνία αλλά και να βοηθήσουμε τους πολίτες, τους θεσμούς και κάθε φορέα της κοινωνίας να κατανοήσει τη σημασία της προστασίας του περιβάλλοντος και της διατήρησης του φυσικού πλούτου του πλανήτη μας.

Θα ήθελα, με την ευκαιρία αυτή, να συγχαρώ όλους όσοι με το έργο τους έχουν συμβάλει στην επιτυχή 20χρονη δράση του ΚΥΚΠΕΕ, αλλά και στην ενίσχυση του σεβασμού και του προβληματισμού της κοινωνίας για τον ρόλο και την ευθύνη όλων στην προστασία, διατήρηση και ορθολογική διαχείριση του περιβαλλοντικού πλούτου του τόπου μας.

 

Ηλίας Δημητρίου

Πρόεδρος Διοικούσας Επιτροπής ΠΣΣΕ

About annafiakkou

Διαβάστε επίσης

Χαιρετισμός κ. Στέφανου Στεφάνου (Γενικός Γραμματέας ΚΕ ΑΚΕΛ)

Χαιρετισμός Γενικού Γραμματέα ΚΕ ΑΚΕΛ Στέφανου Στεφάνου για 20χρονα ΚΥΚΠΕ (Κυπριακό Κέντρο Περιβαλλοντικής Έρευνας και ...