Home / Footer / Χαιρετισμοί / Χαιρετισμός κ. Κυριάκου Καρεκλά (Δημάρχου Αθηένου)

Χαιρετισμός κ. Κυριάκου Καρεκλά (Δημάρχου Αθηένου)

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΘΗΕΝΟΥ

Με μεγάλη χαρά απευθύνω τον χαιρετισμό αυτό προς τους επισκέπτες της ιστοσελίδας του Κυπριακού Κέντρου Περιβαλλοντικής Έρευνας και Εκπαίδευσης, επ’ ευκαιρία των εορτασμών για τα 20χρονα ανιδιοτελούς προσφοράς του ΚΥΚΠΕΕ στους τομείς της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, έρευνας και πληροφόρησης.

Είναι πραγματικότητα ότι το ΚΥΚΠΕΕ όλα αυτά τα χρόνια παρέχει έγκυρη περιβαλλοντική γνώση, προγράμματα και ευκαιρίες, για να βελτιώνεται η ποιότητα ζωής στον τόπο μας. Η καθιέρωση περιβαλλοντικής συνείδησης, όπως προάγεται μέσα από το έργο του Κέντρου, συμβάλλει τα μέγιστα στην ουσιαστική βελτίωση της ποιότητας ζωής στον τόπο μας.

Αναγνωρίζοντας ότι οι Δήμοι και οι Κοινότητες μπορούν να συμβάλουν ουσιαστικά στη βιώσιμη ανάπτυξη, στη βελτίωση της ποιότητας ζωής και στην προστασία του περιβάλλοντος, καθώς και ότι οι δράσεις τους έχουν άμεσο ή έμμεσο αντίκτυπο στο τοπικό, περιφερειακό και κατ’ επέκταση στο παγκόσμιο περιβάλλον, το ΚΥΚΠΕΕ θέτει κάθε χρόνο ως στόχο του την ανάδειξη των Πράσινων Πόλεων και Πράσινων Κοινοτήτων της Κύπρου, οι οποίες έχουν υιοθετήσει και αναπτύξει φιλικές προς το περιβάλλον πολιτικές και πρακτικές.

Για την ανάδειξη των Πράσινων Πόλεων και  Κοινοτήτων της Κύπρου, το ΚΥΚΠΕΕ έχει καθιερώσει τα Ετήσια Παγκύπρια Βραβεία ΚΥΚΠΕΕ «Πράσινες Πόλεις και Πράσινες Κοινότητες της Κύπρου».

Από το 2017 συμμετέχουμε ανελλιπώς στα βραβεία αυτά και ο Δήμος Αθηένου βραβεύεται από τότε κάθε χρόνο ως πράσινη πόλη της Κύπρου. Πέραν όμως της ίδιας της βράβευσης, ο θεσμός δίνει κίνητρα προς τις Τοπικές Αρχές για να αναπτύσσουν περιβαλλοντικές πολιτικές και να προωθούν περιβαλλοντικά μέτρα, βοηθώντας τις ίδιες, τους κατοίκους τους, αλλά και το περιβάλλον γενικότερα.

Εύχομαι ολόψυχα τη συνέχιση της ανιδιοτελούς προσφοράς του ΚΥΚΠΕΕ για πάρα πολλά χρόνια και είθε ο Πανάγαθος να δίνει στον Πρόεδρο, στη διεύθυνση και στο προσωπικό δύναμη και υγεία, για να προωθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τους σκοπούς που έχει θέσει το Κέντρο.

Με πολλή εκτίμηση προς όλους

Κυριάκος Καρεκλάς

Δήμαρχος Αθηένου

About annafiakkou

Διαβάστε επίσης

Χαιρετισμός κ. Στέφανου Στεφάνου (Γενικός Γραμματέας ΚΕ ΑΚΕΛ)

Χαιρετισμός Γενικού Γραμματέα ΚΕ ΑΚΕΛ Στέφανου Στεφάνου για 20χρονα ΚΥΚΠΕ (Κυπριακό Κέντρο Περιβαλλοντικής Έρευνας και ...