Home / Footer / Χαιρετισμοί / Χαιρετισμός κ.Γιάννη Τσουλόφτα (Διευθυντής Συμβουλίου Αποχετεύσεων Λεμεσού-Αμαθούντας)

Χαιρετισμός κ.Γιάννη Τσουλόφτα (Διευθυντής Συμβουλίου Αποχετεύσεων Λεμεσού-Αμαθούντας)

Θεοφιλέστατε,

 

Με την ευκαιρία των είκοσι χρόνων λειτουργίας του Κυπριακού Κέντρου Περιβαλλοντικής Έρευνας και Εκπαίδευσης (ΚΥΚΠΕΕ) της Ιεράς Μητροπόλεως Λεμεσού απευθύνω χαιρετισμούς στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΚΥΚΠΕΕ, και εκφράζω τα θερμά μου συγχαρητήρια για το πολύτιμο έργο που επιτελείτε.

 

Η ανιδιοτελής προσφορά του ΚΥΚΠΕΕ στους τομείς της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, έρευνας και πληροφόρησης είναι άξια θαυμασμού. Το ΚΥΚΠΕΕ ως το πρώτο περιβαλλοντικό κέντρο που ίδρυσε η ορθόδοξη εκκλησία αποτελεί πρωτοστάτη στα περιβαλλοντικά δρώμενα του τόπου,  συμβάλλοντας ενεργά στην προστασία του φυσικού περιβάλλοντος της Κύπρου, και ιδιαίτερα της χερσονήσου του Ακρωτηρίου στην οποία εδράζεται.

 

Η συνεισφορά του ΚΥΚΠΕΕ είναι αναμφισβήτητα πολυδιάστατη. Αφενός, τα Προγράμματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης που προσφέρονται από το ΚΥΚΠΕΕ χαρακτηρίζονται από καινοτόμο περιεχόμενο και σημειώνουν μεγάλη επιτυχία, λαμβάνοντας υπόψη ότι μέχρι σήμερα έχουν συμμετέχει σ’ αυτά περισσότεροι από 65000 μαθητές/τριες και εκατοντάδες εκπαιδευτικοί. Αφετέρου, καθιερώνοντας μια σειρά από θεσμούς όπως τα «Παγκύπρια Περιβαλλοντικά Βραβεία για Οργανισμούς και Επιχειρήσεις» και τα «Παγκύπρια Βραβεία Πράσινες Πόλεις & Πράσινες Κοινότητες της Κύπρου», το ΚΥΚΠΕΕ έχει συμβάλει τα μέγιστα στην περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση και δραστηριοποίηση πολυάριθμων φορέων.

 

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι η δράση του ΚΥΚΠΕΕ έχει αναγνωριστεί ποικιλοτρόπως κατά τη διάρκεια των χρόνων τόσο με το Παγκύπριο Βραβείο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης 2010 όσο και με το Πανελλήνιο Βραβείο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2016 για τη Ραδιοφωνική εκπομπή “Περιβάλλον για Όλους” που ακούγεται καθημερινά στο Κανάλι 6.

 

Στο πλαίσιο αυτό, αναγνωρίζοντας το πολυδιάστατο έργο που επιτελεί το ΚΥΚΠΕΕ και έχοντας απόλυτο σεβασμό στον άνθρωπο και το περιβάλλον, το Συμβούλιο Αποχετεύσεων Λεμεσού-Αμαθούντας (ΣΑΛΑ), ως ένα κατ’ εξοχή περιβαλλοντοκεντρικός οργανισμός, θα σταθεί αρωγός στο πολυσήμαντο έργο που επιτελείτε. Εκφράζω για άλλη μια φορά τα θερμά μου συγχαρητήρια και εύχομαι όπως το Κέντρο συνεχίσει να εξελίσσεται και να δραστηριοποιείται, έχοντας πάντα ως γνώμονα την επίτευξη της περιβαλλοντικής αειφορίας και ευαισθητοποίησης για την παρούσα και τις μελλοντικές γενεές.

 

 

Με βαθύτατο σεβασμό

Γιάννης Τσουλόφτας

Διευθυντής Συμβουλίου Αποχετεύσεων Λεμεσού-Αμαθούντας

About annafiakkou

Διαβάστε επίσης

Χαιρετισμός κ. Στέφανου Στεφάνου (Γενικός Γραμματέας ΚΕ ΑΚΕΛ)

Χαιρετισμός Γενικού Γραμματέα ΚΕ ΑΚΕΛ Στέφανου Στεφάνου για 20χρονα ΚΥΚΠΕ (Κυπριακό Κέντρο Περιβαλλοντικής Έρευνας και ...