Ιδέες για μπουκάλια

1) Διακοσμητικές Μπουκάλες με άμμο

diakosmitikes_mpoukales_me_ammo2

Υλικά:

– Γυάλινη μπουκάλα με καπάκι – Άμμος
– Γόμα – Χωνί
– Χρωματιστές κιμωλίες – Σανιδάκι
– Εφημερίδες – Βουτυρόκολλες


Απαιτούμενος χρόνος:

30 λεπτά περίπου

Οδηγίες:

Καταρχήν καλύψτε την επιφάνεια όπου θα δουλέψετε με εφημερίδα. Έπειτα τοποθετήστε ένα σανιδάκι και καλύψτε το σανιδάκι σας με ένα κομμάτι βουτυρόκολλα. Τοποθετήστε πάνω στο σανιδάκι σας μικρή ποσότητα άμμου και και κυλήστε επάνω από την άμμο χρωματιστή κιμωλία ωσότου να αλλάξει πλήρως το χρώμα της. Ανασηκώστε τη βουτυρόκολλα ελαφρά και σπρώξτε απαλά την άμμο σας στο κέντρο της βουτυρόκολλάς σας. Με ένα χωνί τοποθετήστε την άμμο που χρωματίσατε στο μπουκάλι σας.

Επαναλάβετε την ίδια διαδικασία μέχρι να γεμίσετε το μπουκάλι που έχετε στη διάθεσή σας με διαφορετικά στρώματα χρωματιστού άμμου. Αφού γεμίσετε την μπουκάλα σας συμπιέστε την άμμο που προσθέσατε χρησιμοποιώντας ένα μολύβι ή το δάχτυλό σας. Τέλος τοποθετήστε στην κορυφή της μπουκάλας γόμα και αφήστε την να στεγνώσει. Κλείστε την μπουκάλα με το καπάκι της και η διακοσμητική σας μπουκάλα θα είναι έτοιμη.

2) Μήνυμα στο μπουκάλι (διακοσμητικό)

Υλικά:diakosmitiki_mpoukala2
– Γυάλινη μπουκάλα με φελλό
– Γράμμα
– Ζάχαρη
– Καραμέλες
– Κόκκινη κορδέλα
– Ψαλίδι

 

Απαιτούμενος χρόνος:
30 λεπτά περίπου

Οδηγίες:

Πάρτε ένα διαφανές μπουκάλι με φελλό. Αφαιρέστε όλες τις ετικέτες από το μπουκάλι, ξεπλύνετέ το και στεγνώστε το. Έπειτα, τυλίξτε ένα παλιό γραμμα που δεν χρειάζεστε και μετατρέψτε το σε “περγαμήνη” δένοντας το με κόκκινη κορδέλα. Χύστε μέσα στο μπουκάλι ζάχαρη. Η ζάχαρη να έχει τόσο ύψος ώστε το ένα άκρο της περγαμηνής να βρίσκεται μέσα στο “λαιμό” της μπουκάλας. Επιπρόσθετα, τοποθετήστε μέσα στο μπουκάλι καραμέλες, και κομφετί.Τέλος, τοποθετήστε την περγαμηνή σας μέσα στο μπουκάλι και σφραγίστε το μπουκάλι με το φελλό. Μπορείτε αν θέλετε να προσθέσετε μια κόκκινη κορδέλα και στο λαιμό του μπουκαλιού. Η διακοσμητική μπουκάλα είναι έτοιμη. Μπορείτε να την κρατήσετε για τον εαυτό σας ή να τη χαρίσετε σε κάποιο αγαπημένο σας πρόσωπο.

3) Πασχαλινό Καλαθάκι

pasxalino_kalathaki2 Υλικά:
– Πλαστική μπουκάλα
– Μαχαίρι
-Λίμα
– Μεταλλικό τέλι επενδυμένο με βελούδο
– Ψαλίδι
– Γόμα
– Υλικά για διακόσμηση (κορδέλες, χαρτόνι, κομφετί, χρωματισμένο γρασίδι)

Απαιτούμενος χρόνος:
20 λεπτά περίπου

Οδηγίες:

Για το καλαθάκι σας μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια μεγάλη πλαστική μπουκάλα 16 ουγγιών. Ωστόσο, μπορείτε να τροποποιήσετε το μέγεθος της μπουκάλας και να χρησιμοποιήσετε είτε μικρότερες, είτε μεγαλύτερες μπουκάλες.

Ξεκινήστε χρησιμοποιώντας ένα καλά ακονισμένο μαχαίρι για να κόψετε το κάτω μέρος της μπουκάλας (περίπου 2-3 ίντσες ύψος). Το κομμάτι αυτό θα είναι το καλαθάκι σας γι’ αυτό κάνετέ το όσο βαθύ ή όσο ρηχό επιθυμείτε. Σιγουρευτείτε πως το κόψιμο είναι ομαλό ώστε το στόμιο στο καλαθάκι σας να είναι λείο χωρίς ανεπιθύμητες προεξοχές. Αν υπάρχουν προεξοχές μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια λίμα ώστε να τις αφαιρέσετε.

Ως χερούλι για το καλαθάκι σας μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα μεταλλικό τέλι επενδυμένο με βελούδο (chenille stem). Λυγίστε το τέλι αυτό στο κέντρο ώστε να καμπυλώσει και στερεώστε τα δύο του άκρα με γόμα σε δύο διαμετρικά αντίθετες πλευρές του καλαθιού (ένα άκρο σε κάθε πλευρά).

Τέλος μπορείτε να διακοσμήσετε το καλαθάκι σας προσθέτοντας στο εσωτερικό του κομφετί και χρωματιστό γρασίδι, ενώ στο εξωτερικο του μπορείτε να κολλήσετε χαρτονένια πασχαλινά αυγά.

Το καλαθάκι σας είναι έτοιμο!