Ιδέες για τενεκεδάκια

1) Τενεκεδένιο φωτιστικό

fotistiko_apo_tenekedaki1 Υλικά:

– Τενεκεδάκι
– Μαρκοδόρος
– Απλό χαρτί
– Ψαλίδι
– Κολλητική ταινία
– Σφυρί, Καρφιά
– Κεράκι

Απαιτούμενος χρόνος:
45 λεπτά περίπου

Οδηγίες:

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τενεκεδάκι οποιουδήποτε μεγέθους για την κατασκευή αυτή. Πλύνετε καλά το τενεκεδάκι σας και αφαιρέστε την ετικέτα του. Μετρήστε την επιφάνεια που έχει το τενεκέδακι σας ώστε να υπολογίσετε ποσό μεγάλο θα είναι το σχέδιο που θα φτιάξετε. Γεμίστε έπειτα το τενεκέδάκι σας με νερό, αφήνοντας ένα πόντο περιθώριο από την κορυφή του. Τοποθετήστε το τενεκεδάκι στο θάλαμο και αφήστε το εκεί μέχρι να παγώσει και να στερεοποιηθεί το νερό. Το φωτιστικό σας θα φτιαχτεί ανοίγοντας τρυπίτσες στο τενεκεδάκι με καρφιά και σφυρί. Με το να παγώσουμε νερό στο εσωτερικό του διασφαλίζουμε ότι το τενεκεδάκι θα κρατήσει το σχήμα του καθώς θα ανοίγουμε τρυπίτσες με τα καρφιά και το σφυρί.

Όταν το νερό παγώσει είστε έτοιμοι να φτιάξετε το φωτιστικό σας. Μπορείτε, εαν θέλετε, να φτιάξετε σε ένα χαρτί το μοτίβο με τη διακόσμηση που θα χρησιμοποιήσετε και να κολλήστε το χαρτί στο τενεκεδάκι σας, ώστε να σας βοηθήσει με το σχεδιασμό του φωτιστικού σας. Ακολουθώντας το μοτίβο σας ανοίξτε τις τρυπίτσες στα ανάλογα σημεία κι έπειτα αφήστε τον πάγο να λιώσει.

Τέλος, αφού βεβαιωθείτε ότι το τενεκεδάκι σας έχει στεγνώσει, ανάψτε ένα κεράκι και τοποθετήστε το στο εσωτερικό του. Το φωτιστικό σας είναι έτοιμο. Απολαύστε το!

2. Κοσμηματοθήκη παπαρούνα

Yλικά:kosmimatothiki_paparouna1

– Τενεκεδάκι τόνου
– Μαύρη ακρυλλική μπογιά
– Κόκκινη ακρυλλική μπογιά

Απαιτούμενος χρόνος:
30 λεπτά περίπου

Οδηγίες:

Βάψτε το τενεκεδάκι τόνου με μαύρο χρώμα και βάλτε το στην άκρη για να στεγνώσει. Το μαύρο τενεκεδάκι θα αποτελεί το σώμα της παπαρούνας.

Πάρτε το καπάκι από το τενεκεδάκι και βάψτε το όπως την πιο πάνω φωτογραφία χρησιμοποιώντας κόκκινη και μαύρη ακρυλλική μπογιά ώστε να φτιάξετε τα φτερά και το κεφάλι της παπαρούνας. Βάλτε το στην άκρη να στεγνώσει. Το κάπακι αυτό θα είναι το κάλυμα της κοσμηματοθήκης σας.

Η κοσμηματοθήκη σας είναι έτοιμη!

3. Μολυβοθήκη Λαγός

molivothiki_elephantas1 Υλικά:

– Τενεκεδάκι – Κουμπιά
– Γόμα – Πούπουλα
– Καφέ χάρτινη σακούλα – Στυλό
– Ψαλίδι – Μολύβια
– Σφουγγαράκι (για τη μύτη)
– Μεταλλικά νήματα (για μουστάκια)

Οδηγίες:

Καθαρίστε το τενεκεδάκι που ανακυκλώσατε και άστε το να στεγνώσει. Έπειτα καλύψτε την εξωτερική του επιφάνεια κολλώντας την καφέ χάρτινη σακούλα.

Κολλήστε τα κουμπιά για να φτιάξετε τα μάτια. Κόψτε και κολλήστε ένα στρογγυλό κομμάτι από το σφουγγαράκι για τη μύτη. Στη συνέχεια, σχεδιάστε τα αυτιά επάνω στη χάρτινη σακούλα και κολλήστε τα στο πάνω μέρος, στο τενεκεδάκι. Κολλήστε τα μεταλλικά νήματα για μουστάκια. Τέλος, κολλήστε τα πούπουλα κάτω από τα αυτιά.

Γεμίστε τη μολυβοθήκη σας με πένες και μολύβια. Η μολυβοθήκη σας είναι έτοιμη τώρα!