Home / Footer / Χαιρετισμοί / Κυπριανός Δ. Λούης (Διευθυντής Μέσης Εκπαίδευσης, ΥΠΠ)

Κυπριανός Δ. Λούης (Διευθυντής Μέσης Εκπαίδευσης, ΥΠΠ)

09 Μαρτίου 2017

Η Διεύθυνση Μέσης Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού εκφράζει τη βαθιά εκτίμησή της για τις δραστηριότητες και το έργο που επιτελεί το Κυπριακό Κέντρο Περιβαλλοντικής Έρευνας και Εκπαίδευσης (ΚΥΚΠΕΕ) της Ιερής Μητρόπολης Λεμεσού στους τομείς της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, περιβαλλοντικής έρευνας και περιβαλλοντικής πληροφόρησης.

Χαιρετίζουμε το γεγονός ότι εκατοντάδες μαθητές και μαθήτριες των Γυμνασίων και των Λυκείων της Κύπρου συμμετέχουν κάθε χρόνο, δωρεάν, στα Προγράμματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης του ΚΥΚΠΕΕ αποκομίζοντας τεράστια οφέλη τόσο σε περιβαλλοντικές γνώσεις, όσο και σε επιστημονικές και συλλογιστικές δεξιότητες και εμπειρίες καθώς και σε φιλοπεριβαλλοντικές στάσεις.

Τα καινοτόμα εκπαιδευτικά προγράμματα που παρέχει το ΚΥΚΠΕΕ προωθούν τη συμμετοχική και βιωματική μάθηση, οδηγούν στην ολόπλευρη ανάπτυξη των μαθητών μας και στην ενεργοποίησή τους ως πολίτες για να μπορούν να δράσουν ως παράγοντες αλλαγής προς την κατεύθυνση της προώθησης της αειφορίας και της επίλυσης περιβαλλοντικών προβλημάτων. Συγχαίρουμε το ΚΥΚΠΕΕ για την προσφορά του αυτή και την εν γένει συμβολή του στην περιβαλλοντική εκπαίδευση της Κύπρου.

Ως Διεύθυνση Μέσης Εκπαίδευσης έχουμε αναπτύξει ένα στενό πλαίσιο συνεργασίας με το ΚΥΚΠΕΕ και για την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών της Μέσης Εκπαίδευσης του τόπου μας. Σε συνεργασία με τη Διεύθυνση της Μέσης Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, το ΚΥΚΠΕΕ διοργάνωσε πολλά αξιόλογα επιμορφωτικά σεμινάρια τα οποία συνέβαλαν στην κατάρτιση των εκπαιδευτικών της Μέσης Εκπαίδευσης σε θέματα περιβάλλοντος, οικολογίας, βιολογίας, περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, αειφορίας και εργασίας πεδίου. Επίσης, σε συνεργασία με το ΚΥΚΠΕΕ διοργανώνουμε μαθητικούς διαγωνισμούς αλλά και το ετήσιο Μαθητικό Συνέδριο για το Περιβάλλον και την Αειφορία το οποίο έχει πλέον καταστεί ένας επιτυχημένος ετήσιος θεσμός που παρέχει στους μαθητές μας την ευκαιρία για παρουσίαση των αξιόλογων περιβαλλοντικών εργασιών που εκπονούν.

Στηριγμένοι στην μακρόχρονη συνεργασία μας, η Διεύθυνση Μέσης Εκπαίδευσης θεωρεί το ΚΥΚΠΕΕ ένα πολύτιμο και απαραίτητο συνεργάτη και ευχόμαστε κάθε επιτυχία στο καθόλα αξιέπαινο έργο σας. Η Διεύθυνση Μέσης Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού θα συνεχίσει να στηρίζει με κάθε τρόπο το έργο και τη συνεισφορά σας. Το περιβαλλοντικό σας κέντρο αποτελεί για το Υπουργείο μας ένα πολύτιμο συνεργάτη.

Για μια ακόμη φορά συγχαίρω εσάς, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΚΥΚΠΕΕ και γενικά την Ιερά Μητρόπολη Λεμεσού για το πολυσήμαντο έργο του ΚΥΚΠΕΕ, που αποτελεί ένα έργο ανιδιοτελούς προσφοράς στην παιδεία του τόπου μας.

Σας συγχαίρω θερμά.

Δρ Κυπριανός Δ. Λούης
Διευθυντής Μέσης Εκπαίδευσης
Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού